Ung ved verdens ende

Dramatiker og instruktør

Teater talent vendsyssel

Vendsyssel Teater 2018

Foto: Thomas Holmstrøm

 

I en verden hvor klodens mest magtfulde positioner holdes af tegneserieagtige- superskurk –karikaturer. Hvor havet stiger hurtigere end nogen forskere har beregnet. Hvor plastik og smog truer med at lukke adgangen til hav og luft. I sådan en verden står otte unge mennesker en sommernat og skuer ud i fremtiden.

For hvordan er det at være den sidste generation her på jorden? Hvordan ser ens drømme ud når politikerne i årevis har bekæmpet drømmene. Må man overhovedet drømme længere? Men hvis der ikke er drømme, er der ingen fremtid. Kun endeløs gentagelse af de samme fejl. Eller hvordan? Man kunne jo også bare droppe at bekymre sig, rette ind og finde lykken i dét.

Naturen er. Og vil altid være. For mange tusind år siden var Nordjylland steppeland, imens isen langsomt trak sig tilbage mod nord. Det var dér de første mennesker slog sig ned. Nu er isen væk for længst, men snart kommer den måske tilbage og her står nu de sidste mennesker. Den måske sidste generation. Og tænker – ja hvad tænker de egentlig på?

Et sted i den Nordjyske natur støder otte unge sammen en nat. Nogen kender hinanden, andre ikke. Nogen hader nogen, andre elsker. Men fælles for dem alle er, at dette er deres sidste aften. På én eller anden måde. Nogen skal rejse, andre skal stoppe på skolen, andre igen skal helt væk fra denne verden.

Denne verden på vippen.